Басейни от полистоун

Фирма АкваВал проектира, изработва, монтира и поддържа басейни от полистоун.

Бетонни басейни

Оборудване за басейни

Сауни и джакузита

Индустриални води

Отпадъчни води

Питейни води

Морски води

Water Heaters

Промишлени води

Изграждането на басейн от полистоун е един от съвременните начини за построяване на плувен басейн. Полистоунът е материал от групата на полипропилена, с много добри физикомеханични характеристики и UV защита. Технологията на производство е различна от изграждането на бетонен басейн. Басейните от полипропилен имат голямо разнообразие на геометрични форми и дълбочини. Те са изключително гладки, но не се пързалят. Повърхността на полипропилена не позволява появяването и размножаването на водорасли и органични съединения.

Кратък технологичен срок на изработка

Лесен и бърз монтаж

Гланцирана повърхност

Възможност за извършване на монтаж на басейна в помещение

Добра топлоизолация

Лесна поддръжка на басейна

Екологично чист материал

Разнообразни форми

За основа на басейна се излива бетонна армирана плоча с дебелина 10-15 см. Върху нея се полага екструдиран полистирен за намаляване на топлинните загуби и поемане на евентуални неравности на терена. В изкопа се спуска готовият окомплектован басейн (с монтирани дюзи, скимери, сифони, подводни осветления, уреди за насрещно течение, хидромасаж и др.), в зависимост от желанието на клиента. Фиксира се горния ръб. Пречиствателните съоръжения на басейна се монтират в шахта от бетон или полипропилен.

Колко време отнема изграждането на басейна?

Реалният срок за изграждане на басейн от изкопа до пускането в експлоатация е в рамките на 2-4 седмици. Строителната подготовка за вграждане се състои от оформяне на изкоп, с 40-50 см по-широк от вътрешния размер на басейна. Дълбочината на изкопа зависи от тази на басейна и начина на вграждане.

Предимства на материала

Полипропилена PP има много добри характеристики като материал. Едно от предимствата на тези басейни е тяхната топлоизолация. Полипропиленовият басейн може да издържи доста сериозни температурни промени. Чрез инсталирането на отоплителна система и изграждането на телескопично покривало вие ще имате възможност да плувате дори при отрицателни температури. Допълнителната изолация на дъното и стените дава възможност за повишаване на температурата на водата. 

Разнообразие на форми и вградени устройства

Бaсейните от полистоун се изграждат като голяма вана от листов материал чрез заваряване. Това позволява изграждането им с различни форми и размери съобразени с интериора и желанието на клиента. Могат да бъдат комплектовани с разнообразни вградени стълби, седалки, хидромасажни устройства, насрещно течение, вградено осветление и др.

Живот на басейна

Басейнът не се нуждае от използването на специални препарати при почистване. Добрите хигиенни качества на материала в съчетание с добра филтрираща система дават възможност, водата в басейна да се използва дълги години (4-5г.).

Достъпни цени

Достъпни цени

Fast & Responsive

100% водонепропускливост

Satisfaction Guaranteed

Дълъг живот на басейна

 

Свържете се с нас при възникнали въпроси

Адрес

АкваВал ЕООД

гр. София 1404, ж.к. Гоце Делчев
бл.12Е, вх.А, партер / зад Билла на бул. България, срещу МОЛ България/

Имейл адрес

info@aquaval.bg

aquaval@mail.bg

Мобилен тел.

+359 879 060 588