СИСТЕМА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА СТЕРИЛНА И БАКТЕРИЦИДНА ВОДА

 Системата за производство на стерилна и бактерицидна вода е Ексклузивен продукт.

 Това е най-модерната и революционна система за съхранение на пресни продукти на пазара, разработена в сътрудничество с Института за морски изследвания CSIC във Виго, защитен с международен патент на РСТ, европейски патент и испански патент.

Системата за производство на прясна, стерилна и бактерицидна вода,  е адаптирана за получаване на водата, използвана при измиването на нетрайни продукти (риба, месо, плодове и зеленчуци) и за получаване на бактерициден лед. Позволява по-дълго запазване на продукта, като елиминира микробите и патогените и предотвратява растежа на бактериите.

Напълно допълваща система със съществуващите в момента техники за охлаждане, измиване и консервиране на нетрайни продукти.

Оборудването има 2 изхода, които позволяват използването на :

  • Прясна бактерицидна вода за измиване на риба, месо, плодове и зеленчуци. Номиналното производство на бактерицидна вода е 5 тона / час.
  • Озон за стерилизиране на хладилни помещения, помещения за рязане и работа, предотвратявайки замърсяването на продукта.

ПРЕДИМСТВО

  • Запазване на продукта свеж за по-дълго.
  • Увеличаване на броя дни, които могат да се съхраняват или които могат да се транспортират.
  • Произвежданата вода не съдържа бактерии, патогени и възможни замърсители, присъстващи в суровата вода.
  • Когато е в контакт с обработвания продукт, водата има бактерициден ефект: тя елиминира бактериалната флора, която самият продукт съдържа и предотвратява бъдещото разпространение на бактерии.
  • Подобрява здравната безопасност при пускане на пазара, намалявайки броя на патогените, присъстващи в пресни продукти.

ПРИЛОЖЕНИЯ

  • Измиване на риба и правене на лед и стерилизация на кладенци на борда на кораби.
  • Измиване преди замразяване на риба и рибни филета във фризерни съдове.

ИЗНОСИТЕЛИ:

  • Измиване и приготвяне на лед за опаковане на рибни продукти.
  • Стерилизация на вода.
  • Измиване, филетиране и пресоване на риба.

МЕСО:

  • Измиване на кланични трупове на едър рогат добитък, пилешко, заешко, птиче месо и др.

ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПЛОДОВЕ:

  • Измиване на всички видове плодове и зеленчуци преди опаковане и консервиране.

ХРАНИТЕЛНИ ИНДУСТРИЯ:

  • Стерилизация на помещения за рязане, машини, подове, поточни линии за консервиране, контейнери и др.

БОЛНИЦИ:

  • Измиване на повърхностни рани и ръце. Измиване на операционната и хирургически инструменти.
  • Намаляване на бактериите GRAM + GRAM- от 1 до 4 експонента.

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

  • максимално производство: 5 м3 / ч
  • захранващ поток: 5 м3 / ч
  • минимално налягане на входа на оборудването: 2 бара
  •  минимално налягане на входа на помпата: 1 бара

МАТЕРИАЛИ

  • Поддържащ корпус от неръждаема стомана AISI 304, който гарантира изключителен живот и механична устойчивост на инсталацията. Оборудването почива на еластични амортисьори с голям капацитет, за да поеме механичните вибрации и да улесни транспорта.
  • Вътрешни тръбопроводи изцяло от неръждаема стомана AISI 316. Реакторният резервоар също е направен от този материал, както и външно полиран.
  • Хидравлични компоненти на помпите и фитингите изцяло от неръждаема стомана.
  • Всички елементи в контакт с озонирана вода и озон са проектирани с най-висока устойчивост на корозия.
  • Всички тръби и връзки за произведена вода с хранителен клас.