Басейни от полистоун

Басейни от полистоун

Фирма АкваВал проектира, изработва, монтира и поддържа басейни от полистоун.

Изграждането на басейн от полистоун е един от съвременните начини за построяване на плувен басейн. Полистоунът е материал от групата на полипропилена, с много добри физикомеханични характеристики и UV защита. Технологията на производство е различна от изграждането на бетонен басейн. Басейните от полипропилен имат голямо разнообразие на геометрични форми и дълбочини. Те са изключително гладки, но не се пързалят. Повърхността на полипропилена не позволява появяването и размножаването на водорасли и органични съединения.

  • Кратък технологичен срок на изработка

  • Лесен и бърз монтаж

  • Гланцирана повърхност

  • Възможност за извършване на монтаж на басейна в помещение

  • Добра топлоизолация

  • Лесна поддръжка на басейна

  • Екологично чист материал

  • Разнообразни форми

За основа на басейна се излива бетонна армирана плоча с дебелина 10-15 см. Върху нея се полага екструдиран полистирен за намаляване на топлинните загуби и поемане на евентуални неравности на терена. В изкопа се спуска готовият окомплектован басейн (с монтирани дюзи, скимери, сифони, подводни осветления, уреди за насрещно течение, хидромасаж и др.), в зависимост от желанието на клиента. Фиксира се горния ръб. Пречиствателните съоръжения на басейна се монтират в шахта от бетон или полипропилен

Колко време отнема изграждането на басейна?

Реалният срок за изграждане на басейн от изкопа до пускането в експлоатация е в рамките на 2-4 седмици. Строителната подготовка за вграждане се състои от оформяне на изкоп, с 40-50 см по-широк от вътрешния размер на басейна. Дълбочината на изкопа зависи от тази на басейна и начина на вграждане.

Предимства на материала

Полипропилена PP има много добри характеристики като материал. Едно от предимствата на тези басейни е тяхната топлоизолация. Полипропиленовият басейн може да издържи доста сериозни температурни промени. Чрез инсталирането на отоплителна система и изграждането на телескопично покривало вие ще имате възможност да плувате дори при отрицателни температури. Допълнителната изолация на дъното и стените дава възможност за повишаване на температурата на водата.

Разнообразие на форми и вградени устройства

Бaсейните от полистоун се изграждат като голяма вана от листов материал чрез заваряване. Това позволява изграждането им с различни форми и размери съобразени с интериора и желанието на клиента. Могат да бъдат комплектовани с разнообразни вградени стълби, седалки, хидромасажни устройства, насрещно течение, вградено осветление и др.

Живот на басейна

Басейнът не се нуждае от използването на специални препарати при почистване. Добрите хигиенни качества на материала в съчетание с добра филтрираща система дават възможност, водата в басейна да се използва дълги години (4-5г.).