АкваВал - басейни от полистоун

Изграждането на басейн от полистоун е един от съвременните начини за построяване на плувен басейн. Полистоунът е материал от групата на полипропилена, с много добри физикомеханични характеристики и UV защита. Бaсейните от полистоун се изграждат като голяма вана от листов материал чрез заваряване. Това позволява изграждането им с различни форми и размери съобразени с интериора и желанието на клиента. Могат да бъдат комплектовани с разнообразни вградени стълби, седалки, хидромасажни устройства, насрещно течение, вградено осветление и др.. Технологията на производство е различна от изграждането на бетонен басейн. Реалният срок за изграждане на басейн от изкопа до пускането в експлоатация е в рамките на 2-4 седмици.
Строителната подготовка за вграждане се състои от оформяне на изкоп, с 40-50 см по-широк от вътрешния размер на басейна. Дълбочината на изкопа зависи от тази на басейна и начина на вграждане. За основа се излива бетонна армирана плоча с дебелина 10-15 см. Върху нея се полага екструдиран полистирен за намаляване на топлинните загуби и поемане на евентуални неравности на терена. В изкопа се спуска готовият окомплектован басейн (с монтирани дюзи, скимери, сифони, подводни осветления, уреди за насрещно течение, хидромасаж и др. ), в зависимост от желанието на клиента. Фиксира се горния ръб. Пречиствателните съоръжения на басейна се монтират в шахта от бетон или полипропилен.
Полипропилена PP има много добри характеристики като материал. Едно от предимствата на тези басейни е тяхната топлоизолация. Полипропиленовият басейн може да издържи доста сериозни температурни промени. Чрез инсталирането на отоплителна система и изграждането на телескопично покривало вие ще имате възможност да плувате дори при отрицателни температури. Допълнителната изолация на дъното и стените дава възможност за повишаване на температурата на водата. Басейните от полипропилен имат голямо разнообразие на геометрични форми и дълбочини. Басейнът не се нуждае от използването на специални препарати при почистване. Добрите хигиенни качества на материала в съчетание с добра филтрираща система дават възможност, водата в басейна да се използва дълги години (4-5г.). Той е изключително гладък, но не се пързаля. Повърхността на полипропилена не позволява появяването и размножаването на водорасли и органични съединения.

Предимствата на този вид басейни са следните:

 • Кратък технологичен срок на изработка
 • Лесен и бърз монтаж
 • Гланцирана повърхност
 • Възможност за извършване на монтаж на басейна във помещение
 • Добра топлоизолация
 • Лесна поддръжка на басейна
 • Екологично чист материал
 • Разнообразни форми
 • Достъпни цени
 • 100% водонепропускливост
 • Дълъг живот на басейна

Галерия

Басейн полистоун Басейни от полистоун
Басейн полистоун
Басейни от полистоун
Басейн полистоун Басейни от полистоун
Басейн полистоун Басейни от полистоун
Басейн полистоун Басейни от полистоун